Hydrofoberen gevel

Tekst

Gevel hydrofoberen

Impregneren van de gevel, oftewel Hydrofoberen

Gesteld mag worden dat zonder het indringen van water in uw gevel de verwoesting van de gevel door verwering niet mogelijk is. U dient er daarom voor te zorgen dat de wateropname door de bouwmaterialen voorkomen wordt. Daarom moet de gevel geïmpregneerd worden.

 

Het ontstaan van schade

Indien water in uw gevel kan dringen dan leidt dat tot o.a. vorstschade. Het water zit in uw gevel en bevriest bij vorst. Hierdoor zet het uit en veroorzaakt barsten en zullen stukken van de bakstenen loslaten, waardoor uw gevel nog poreuzer wordt. Andere gevolgen zijn een reductie van warmte isolatie, mogelijke lekkages en kristallisatie door indringende zouten.

En een vochtvasthoudende gevel is een voedingsbodem voor algen, mossen en schimmels. Geen fraai gezicht dus. Wanneer de gevel is geïmpregneerd parelt het water af en is de gevel sneller droog, waardoor alg en mos geen kans krijgen.

 

Goede impregnering

Een goed geïmpregneerde gevel is waterafstotend maar wel “ademend”. Het vocht van binnen kan weg, terwijl het vocht van buiten afparelt. Hier dient een goede impregneer aan te voldoen. Is het niet ademend dan slaat de behandelde gevel wit uit door het vocht dat niet weg kan.

 

Voorbehandeling

Voor het impregneren dient de gevel altijd gereinigd te worden. Dit is een vereiste. Anders pakt het impregneermiddel ook op de vervuiling dat eerder loslaat. Hierdoor wordt de werking van het impregneermiddel teniet gedaan.

Wateropname wordt tegengegaan
Geen vochtdoorslag
Optimalisatie van de warmte isolatie
Voorkomen van schade door hygroscopische uitzetting
Geen groene gevel
10 jaar garantie, en tot wel 30 jaar werkzaam
Gunstige prijs-/prestatieverhouding

 

impregneren gevelsteen

Het water parelt af. Uw gevel is sneller
droog, is beschermd en wordt minder
snel vuil

Hydrofoberen gevel

Hydrofoberen gevel
Hydrofoberen gevel
Hydrofoberen gevel

Direct een vrijblijvende
offerte aanvragen?